Öğretmen Performans Değerlendirmeleri ile ilgili Bimer ve Cimer başvuruları

MEB tarafından hazırlanmakta olan Öğretmen Performans Değerlendirme ve Aday Öğretmenlik İş ve İşlemleri Yönetmelik çalışmasının getirebileceği olumsuzluklara dikkat çekmek, hem de öğretmenlerimizin psikolojik ve fiziksel anlamda şiddet ve baskıya maruz kalmamaları için; 29 Mart-5 Nisan 2018 tarihleri arasında, aşağıda belirtilmiş olan metni Öğretmenlerimizin CİMER ve BİMER üzerinden Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık makamına iletmek üzere kampanya başlatılmıştır.

Bilgilerinize

BİMER VE CİMER’E GÖNDERİLECEK METİN

Cumhurbaşkanlığı / Başbakanlık Makamına;

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmakta olan Öğretmen Performans Değerlendirme ve Aday Öğretmenlik İş ve İşlemleri Yönetmelik Taslağı kamuoyu bilgisine yansımıştır.

Öğretmenlerimizin performanslarını değerlendirmeye dönük yeni bir uygulamayı öngören bu sistemin hem öğretmenlerimizi huzursuz edeceği, hem mesleğimizin itibarını rencide edecek yeni bir vasıta olacağı hem de çalışma barışını bozacağı kaçınılmazdır.

Öğretmen, not verilen değil, not verendir. Performans değerlendirmesi çerçevesinde okul müdürünün, meslektaşının, velinin ve öğrencinin puanla öğretmeni değerlendireceği bir uygulamanın objektif olmayacağı, kişisel, sendikal ve siyasal bir takım saiklerle tutum takınılabileceği endişesi ciddi bir ihtimaldir.

Görülüyor ki, bu uygulama Türk milli eğitimine yarardan çok zarar verecektir. Bir öğretmen olarak bu uygulamanın hayata geçirilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bundan derhal vazgeçilmelidir.

Saygılarımla arz ederim.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

BİMER

https://www.bimer.gov.tr/

CİMER

https://basvuru.tccb.gov.tr/Forms/pgDefault.aspx